Vi finländare är kaffedrickare och vi konsumerar mer kaffe än i något annat land. Vi spenderar genomsnitt en tredjedel av dagen på jobbet och dricker genomsnitt 2-3 koppar kaffe om dagen. Många av dessa koppar kaffe njuter vi av under arbetsdagen, så kvalitetskaffe har stor betydelse för arbetsplatsens komfort.

Idag är kaffedrickare mer medvetna om de olika typerna av kaffe och alternativ som finns och förväntar sig ännu bättre kaffe. Unison Coffee kaffemaskiner erbjuder en högkvalitativ, mångsidig och modern kaffestund för varje arbetsplats.

Bra kaffe av hög kvalitet ger nycklarna till en bättre och effektivare arbetsdag och, som vi vet, är en nöjd arbetsgemenskap en effektiv arbetsgemenskap. Kvalitetskaffe har flera egenskaper som har en positiv effekt på produktivitet och kreativitet.

Varför en Unison Coffee kaffemaskin?

 1. Ansvarsfullhet: vi är ett rosteri i Joensuu, vi investerar i bönornas kvalitet och etik. Våra bönor har valts ut från de bästa kaffekvaliteterna och noggrant handrostat i vårt rosteri i Joensuu.
 2. Kostnadseffektivitet: med en kaffemaskin behöver du inte lägga tid på att göra kaffe.
 3. Lätthet: kaffet görs med en knapptryckning och vår serviceavdelning ansvarar för underhållet av maskinen.
 4. Mångsidighet: kaffemaskiner finns i flera olika storlekar och kapaciteter. Dessutom är utbudet av drycker varierat och det finns flera olika alternativ förutom kaffe.

Kaffemaskin som en del av arbetstrivsel och organisationskultur

En fikapaus är inte bara en faktor som ökar individens välbefinnande utan också ett viktigt moment för att bygga och stärka en företagskultur. Ögonblick tillbringade tillsammans bland anställda förstärker känslan av gemenskap och möjliggör delning av saker, oavsett om de handlade om arbete eller andra saker.

Det sägs att en välbärgad arbetsgemenskap känns igen på det mullrande och rasande skratt som ekar under fikapauserna. En rykande het kopp kaffe håller anställda och kunder i form mentalt och fysiskt. Kaffepauser är en betydande del av kropp och själs återhämtning.

Syftet med fikapausen är att ge möjlighet till ett kort andetag och att låta hjärnan återhämta sig, varefter det går att fortsätta arbeta effektivt igen. För att maximera fördelarna med kaffepauser är kaffemaskinen ett utmärkt val när det inte finns tid att brygga kaffe, det finns flera olika alternativ för kaffe, te och varma drycker och drycken görs i lagom mängd. Kaffepauser har studerats ha flera positiva effekter på de anställdas effektivitet och återhämtning.

Kaffe förmedlar värderingar

Kaffet som serveras kan uppfattas som en del av företagets image. Att tillhandahålla kvalitets- och ansvarsfullt producerat kaffe kommunicerar direkt de värderingar företaget värdesätter. Att välja och erbjuda etiskt producerat kaffe är en samhällsviktig handling. Genom att välja vår kaffemaskin för arbetsplatsen får du gärna njuta av ansvarsfull kaffeproduktion.

Kaffe är inte bara en pausdryck som piggar upp, utan kan också användas för att bygga varaktiga medarbetar-, kund- och samarbetsrelationer. Kaffe är en sammanhållande faktor som överskrider kulturella gränser: med gott kaffe är det lätt att gå samman och greppa vilken situation som helst.

Att servera kaffe på arbetsplatsen är ett enkelt sätt att visa välvilja och uppskattning till medarbetarna. Genom att bry sig om personalens välmående och motståndskraft är personalen oftast mer ömsesidigt engagerad i företaget och i arbetet. När det gäller kunder och rekryteringar kan kaffe fungera som en isbrytare. Smakfullt kaffe kommer att tänka på och kan vara den sista avgörande faktorn när man överväger vem man ska välja som partner eller framtida arbetsgivare.

Kaffemaskin för arbetsplatsen, vad är ett lämpligt alternativ?

 • Aktuell status och behovskartläggning
 • Arbetsplatsens storlek och kaffekonsumtion
 • Dryckesalternativ
 • Lätthet och underhåll av kaffemaskinen
 • Ansvarsfullt och kvalitetskaffe
 • Det slutliga valet av kaffemaskin

Aktuell status och behovskartläggning

Är din nuvarande kaffemaskin slut och det är dags att uppgradera till en ny? Har kaffekonsumtionen ökat eller är den gamla kaffemaskinen inte tillräckligt effektiv? En kaffemaskin av hög kvalitet har en betydande inverkan på arbetsgemenskapens övergripande välbefinnande.

Det är en bra idé att börja kartlägga behovet av en kaffemaskin på arbetsplatsen med hjälp av personalen, då de vet bäst vad en lyckad fikapaus kräver, vad som förväntas av en ny kaffemaskin och vilka funktioner som ökar komforten på arbetsgemenskapen. En öppen diskussion hjälper dig att ta reda på vilken typ av kaffemaskin som är rätt för ditt kontor, och inga felaktiga val bör göras. Vi hjälper dig gärna att identifiera behovet och utforma olika lösningar.

 • Vilken typ av driftfunktioner krävs för en ny kaffemaskin?
 • Vilka förväntningar har arbetsgemenskapen på kaffemaskinen?
 • Vilken typ av kaffelösning är bäst för din arbetsplats?

Arbetsplatsens storlek och kaffekonsumtion

Vid inköp av kaffemaskin till arbetsplatsen är det värt att tänka på antalet personal och kunder. Vid inköp måste du kunna ge en vägledande uppskattning av hur mycket kaffe du konsumerar varje dag. Finländarna dricker i genomsnitt 3 koppar kaffe om dagen, och dessa tider är ofta under arbetsdagen. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till antalet kunder som besöker samt personer som inte dricker kaffe alls.

I stora företag är det också bra att överväga behovet av fler kaffemaskiner. Genom att välja en kaffemaskin som matchar din kaffekonsumtion blir pauserna enkla och kaffet är lätt tillgängligt för alla som vill.

 • Hur mycket kaffe dricks det på din arbetsplats och påverkas antalet kunder som besöker avsevärt?
 • Ska kaffe finnas på flera olika ställen? 
 • Hur gör man kaffepauserna smidigare?
 • Lämnas förbryggt kaffe ofta odrickat och bortkastat?

Dryckesalternativ

När du väljer kaffemaskin är det en god idé att fundera över vad det är för kaffe som dricks i arbetsgemenskapen, om personalen eller kunderna har kaffelust, om de vill ha mörkt eller ljusrostat kaffe, eller möjligen både och. Hur stort utbud av specialkaffe i maskinen önskas. Beroende på kaffemaskin erbjuder vi åtta till tolv olika dryckesalternativ. Kaffeautomaterna i våra automater är gjorda av handrostade kaffebönor i vårt rosteri och automaterna använder ett högtrycksfilter vilket garanterar förstklassigt och autentiskt specialkaffe.

Det är också värt att fundera på om det finns andra än kaffedrickare i arbetsgemenskapen och vilka alternativ man vill erbjuda dem. Alla kaffemaskiner på Unison Coffee har förutom kaffe även flera andra dryckesalternativ som te, kakao och en varm juicedryck. Det är en bra idé att diskutera dessa frågor med kaffemaskinanvändare när man väljer en kaffemaskin för arbetsplatsen.

 • Hur många alternativ för en kaffemaskin önskas?
 • Vilka andra varma drycker dricks på arbetsplatsen?
 • Hur mycket utnyttjar kaffemaskinen? 
 • Vilken typ av beredningskapacitet krävs av en kaffemaskin?

Lätthet och underhåll av kaffemaskinen

Kaffemaskinen är ett enkelt och bekymmerslöst alternativ i all sin bekvämlighet. Våra experter hjälper dig att designa och välja den mest lämpliga kaffemaskinen och dess underhållslösningar. Vi tar hand om allt från transport av kaffemaskin till installation och vi kommer alltid överens om dem närmare vid beställning. Det är dock en god idé att ta reda på de nödvändiga anslutningarna på önskad installationsplats för kaffemaskinen i förväg: de flesta kaffemaskiner kräver en vattenanslutning såväl som en eluttag.

Kaffemaskiner erbjuds med underhållskontrakt och finns i flera olika alternativ. Med hjälp av serviceavtalet garanterar vi den smidigaste och mest framgångsrika fikastunden från en dag till en annan. Vårt serviceavtal omfattar underhåll och noggrann service av kaffemaskinen samt leverans av råvaror. Omfattande underhållskontrakt underlättar vardagen på kontoret och du behöver inte lägga effektiv tid på att arbeta på kaffemaskinen. Du kan bekanta dig mer om de olika serviceavtalsalternativen här. Under installationen guidar vi dig alltid genom den dagliga hanteringen av kaffemaskinen så att den är så enkel att använda och underhålla som möjligt.

 • Vilken typ av underhållskontrakt för en kaffemaskin önskas? 
 • Tar du mer ansvar själv eller är underhållet helt outsourcat?
 • Hur ofta behövs nya dryckesleveranser?


Ansvarsfullt och bättre kaffe

Förutom all dess effektivitet och bekvämlighet är Unison Coffee kaffemaskinen ett ansvarsfullt val. Överskott av kaffe snurrar inte på bryggarens botten när det bara görs i en kopp i taget enligt allas egna preferenser. Detta minskar slöseriet avsevärt och möjliggör kostnadseffektiviteten av kaffestunder.

Bönorna i kaffemaskinerna är etiskt framställda och noggrant utvalda. Alla kaffeodlare vi använder är involverade i ett hållbarhetscertifieringsprogram som garanterar professionell produktion av kaffebönor och säkerställer att miljön och våra anställdas välmående tas om hand. Vi vill säkerställa att kaffebönornas resa från bushen till det färdiga kaffet är ansvarsfull och etisk.

Det är viktigt för oss att kaffebönorna är nyrostade och att cykeln från böna till färdig kaffekopp är så kort som möjligt. Vårt kaffe är alltid rykande färskt och erbjuder en trevlig dryckesupplevelse. Våra bönor är handrostade i vårt eget rosteri i Joensuu.

 • Vilka värderingar vill du kommunicera med kaffeval?
 • Är kaffets ursprung, ansvarsfullhet och transparens i processen viktigt?
 • Gillar du färskt och högkvalitativt kaffe?

Det slutliga valet av kaffemaskin

I samband med det slutliga valet av kaffemaskinen bör allt ovanstående beaktas. När alla överväganden har tänkats bör det vara relativt enkelt att välja en lämplig kaffemaskin. Det viktigaste att tänka på är vilken typ av kaffemaskin du vill ha för arbetsplatsen och vilka funktioner som bäst passar dina specifika behov.

Om du har några frågor angående detta ämne kan du kontakta oss när som helst. Vi löser gärna alla frågor du kan ha om kaffe och maskiner. Vårt syfte är att sprida de goda nyheterna om kaffe och göra det möjligt för alla att njuta av förstklassigt kaffe. Oavsett om ditt företag är litet eller stort så har vi en kaffemaskin att erbjuda för alla tillfällen.

 • Vilken typ av kaffemaskin vill du ha? 
 • Vilken budget är avsatt?
 • Är kostnadseffektiviteten och välbefinnandehöjande aspekten av en kaffemaskin förstådd?
 • Vad är det slutliga antalet användare av kaffemaskinen? 
 • Hur många kaffemaskiner behövs och med vilken kapacitet?

Sammanfattning

Det kan vara utmanande att jämföra kaffemaskiner, men de saker som nämnts ovan kan förtydliga dina förhoppningar om en arbetsplatskaffemaskin. Med konsumtionen av kaffe och antalet drickare är det lätt att börja kartlägga vilken typ av kaffemaskin som är bäst för din arbetsplats. Vårt omfattande sortiment omfattar flera olika kaffemaskiner och dryckesalternativ. Tillsammans planerar vi allt för att du ska kunna välja din kaffemaskin, serviceavtal och dryckesalternativ så att det blir en aldrig tidigare skådad bekymmersfri och njutbar avnjutning av ditt kaffe!

Vi hoppas att den här guiden hjälper till att förtydliga vad du vill ha av kontorskaffe, eftersom aktivitetskaffe ska vara precis vad ni tycker om tillsammans som arbetsgemenskap. Av denna anledning är det viktigt att se helheten och diskutera inköp av kaffemaskin med personalen. Som passionerade kaffeproffs vill vi möjliggöra en förstklassig kaffestund på din arbetsplats och vara en del av din vardag varje dag.

Vi ser fram emot att fika tillsammans!

Människorna i UnisonBeställ kaffepost

[[recommendation]]