Iskaffe har vuxit i popularitet under många somrar i Finland också, och de stör inte, för den där uppfriskande och söta blandningen är räddningen för en varm dag! Att göra utsökt iskaffe är snabbt och enkelt och kräver inte nödvändigtvis utvinning av kallt kaffe eller snabbkaffepulver. Här är ett enkelt recept för att göra läckert iskaffe av helt traditionellt filterkaffe!

Hur är iskaffe?

Iskaffe är, som namnet antyder, en kaffedryck som är tänkt att avnjutas kall. Det finns många olika metoder att göra iskaffe. Det kallas vanligtvis för kaffe som gjorts med antingen Cold Brew-metoden, i vilket fall kaffet extraheras i kallt vatten i flera timmar, till exempel över natten. Metoden har landat i Finland från USA, där kallpressat kaffe har konsumerats i flera år.

Ett annat, enklare och mer populärt metoden i Finland är att kyla kaffe med isbitar. I det här fallet hälls det varma eller kylda kaffet i ett glas fyllt med isbitar eller i den kalla mjölken. Ett brett utbud av smaksatta siraper är att föredra för att smaksätta iskaffe och kan användas för att skapa utmärkta blandningar för att passa allas preferenser.

Vilket är det bästa kaffet för iskaffe?

För att göra iskaffe rekommenderas medelmörkt och mörkt kaffe, så att du även när det är kylt får ut aromerna ur drycken. Tummoo och Tujjuu i vårt urval är perfekta som bas för iskaffe.

Sommarens hetaste iskafferecept:

  1. Gör kaffet och låt det svalna en stund. Det bästa iskaffet kommer från en mellan- eller mörkrostad
  2. Gör överdimensionerade isbitar. Man kan till exempel göra is i en plastbehållare, varifrån blocken passar i glas. Fyll glaset med stora isbitar.
  3. Häll upp det beredda kaffet i ett glas. Kaffe som svalnat ett tag smälter inte isbitar onödigt snabbt.
  4. Häll i mjölken. Havredrycker till kaffe passar särskilt bra till iskaffe.
  5. Toppa med iskaffe med smaksatt sirap och vispgrädde. Det bästa med att göra iskaffe, som att göra vilken kaffedryck som helst, är att testa nya recept!    Beställ kaffepost

    [[recommendation]]