Me suomalaiset olemme kahvinjuojakansaa ja kuluttamme tutkitusti kahvia enemmän kuin missään muussa maassa.

Vietämme työpaikalla keskimäärin yhden kolmasosan päivästämme ja juomme keskimäärin 2–3 kuppia kahvia päivässä. Useat näistä kahvikupillisista nautimme työpäivän aikana, joten laadukkaalla kahvilla on suuri merkitys työpaikan viihtyvyyteen.

Tänä päivänä kahvinjuojat ovat entistä tietoisempia erilaisista kahvilaaduista, saatavilla olevista vaihtoehdoista ja odottavat entistä parempaa kahvia. Unison Coffeen kahviautomaatit tarjoavat laadukkaan, monipuolisen ja nykyaikaisen kahvihetken jokaiselle työpaikalle.

Hyvä ja laadukas kahvi tarjoaa avaimet parempaan ja tehokkaampaan työpäivään, ja kuten tiedetään, tyytyväinen työyhteisö on tehokas työyhteisö. Laadukkaalla kahvilla on useita tuottavuuteen ja luovuuteen positiivisesti vaikuttavia ominaisuuksia

 

Miksi Unison Coffeen kahviautomaatti?

 1. Vastuullisuus:olemme joensuulainen paahtimo, panostamme papujen laatuun ja eettisyyteen. Papumme on valittu parhaista kahvilaaduista ja paahdettu huolellisesti käsityönä paahtimossamme Joensuussa.
 2. Kustannustehokkuus: kahviautomaatin avulla kahvin valmistamiseen ei tarvitse käyttää erikseen aikaa.
 3. Vaivattomuus: kahvi valmistuu vain nappia painamalla ja koneen huollosta vastaa huoltopalvelumme.
 4. Monipuolisuus:kahviautomaatteja löytyy useita eri kokoisia ja eri kapasiteeteilla. Lisäksi juomavalikoima on monipuolinen ja tarjolla on useita eri vaihtoehtoja kahvin lisäksi.

 

Kahviautomaatti osana työhyvinvointia ja organisaatiokulttuuria

Kahvitauko ei ole pelkästään yksilön hyvinvointia lisäävä tekijä vaan myös tärkeä hetki yrityskulttuurin rakentamisen ja vahvistamisen kannalta. Työntekijöiden kesken yhdessä vietetyt hetket vahvistavat yhteisöllisyyden tunnetta ja mahdollistavat mieltä askarruttavien asioiden jakamisen, koskivat ne sitten kinkkisiä työasioita tai muita juttuja.

Sanotaan, että hyvinvoivan työyhteisön tunnistaa kahvitauoilta kaikuvasta puheen sorinasta ja hersyvästä naurusta. Höyryävän kuuma, nopeasti valmistuva kuppi kahvia pitää työntekijät ja asiakkaat henkisesti sekä fyysisesti voimissaan. Kahvitauot ovat merkittävä osassa kehon ja mielen palautumista.

Kahvitauon tarkoitus on tarjota tilaisuus hetkelliseen hengähtämiseen ja mahdollistaa aivojen palautuminen, jonka jälkeen jaksaa taas jatkaa tehokasta työskentelyä. Kahvitaukojen hyödyn maksimointiin kahviautomaatti on oivallinen valinta, kun aikaa ei kulu kahvin keittämiseen, tarjolla on useita erilaisia kahvi-, tee- ja kuumajuomavaihtoehtoja ja juomaa valmistetaan vain juuri se määrä mitä tarvitaan. Kahvitauoilla on tutkitusti useita positiivisia vaikutuksia työntekijän tehokkuuteen ja palautumiseen.

 

Kahvilla viestitään arvoista

Tarjoiltava kahvi voidaan mieltää osaksi yrityksen imagoa. Laadukkaan ja vastuullisesti tuotetun kahvin tarjoaminen viestii suoraan yrityksen tärkeinä pitämistä arvoista. Eettisesti tuotetun kahvin valitseminen ja tarjoaminen on yhteiskunnallisesti merkittävä teko. Valitsemalla kahviautomaattimme työpaikalle voit hyvillä mielin nauttia vastuullisesta kahvintuotannosta.

Kahvi ei ole pelkästään taukojuoma, joka piristää vaan sen avulla voidaan rakentaa myös kestäviä työtekijä-, asiakas- ja yhteistyösuhteita. Kahvi on kulttuurirajat ylittävä yhdistävä tekijä: hyvän kahvin äärellä on helppo kokoontua ja tarttua tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kahvin tarjoilu työpaikalla on helppo tapa osoittaa hyvää tahtoa ja arvostusta työntekijöille. Välittämällä henkilökunnan hyvinvoinnista ja jaksamisesta, on henkilökunta yleensä vastavuoroisesti entistä sitoutuneempi yritykseen sekä työntekoon. Asiakkaiden ja rekrytointien suhteen kahvi voi toimia jäänrikkojana. Maistuva kahvi jää mieleen ja voi olla se viimeinen ratkaiseva tekijä, kun mietitään sitä, kenet valitaan kumppaniksi tai tulevaksi työnantajaksi. 

 

kahviautomaatti
 

 

Kahviautomaatti työpaikalle, mikä on sopiva vaihtoehto?

 • Nykytila ja tarpeen kartoitus
 • Työpaikan koko ja kahvin kulutus
 • Juomavaihtoehdot
 • Kahviautomaatin helppous ja huolto
 • Vastuullista ja laadukasta kahvia
 • Kahviautomaatin lopullinen valinta

 

Nykytila ja tarpeen kartoitus

Onko työpaikkanne nykyinen kahviautomaatti loppuun käytetty ja on aika päivittää uuteen? Onko kahvin kulutus kasvanut vai eikö vanha kahvinkeitin ole riittävän tehokas? Laadukkaalla kahviautomaatilla on merkittävä vaikutus työyhteisön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Työpaikan kahviautomaatin tarvetta kannattaa lähteä kartoittamaan henkilöstön avulla, sillä he tietävät parhaiten mitä onnistunut kahvitauko vaatii, mitä uudelta kahviautomaatilta toivotaan ja millaiset ominaisuudet nostavat työyhteisön viihtyvyyttä. Avoin keskustelu auttaa hahmottamaan millainen kahviautomaatti sopii juuri teidän toimistollenne, eikä virhevalintoja tule tehtyä. Autamme mielellämme tarpeen kartoituksessa ja erilaisten ratkaisujen suunnittelussa.

 • Millaisia käyttöominaisuuksia uudelta kahviautomaatilta vaaditaan?
 • Mitä toiveita työyhteisöllä on kahviautomaatin suhteen?
 • Millainen kahviratkaisu sopii parhaiten teidän työpaikallenne?

 

Työpaikan koko ja kahvin kulutus

Kun hankitaan kahviautomaattia työpaikalle, on syytä huomioida henkilöstön ja asiakkaiden määrä. Hankinnan yhteydessä on osattava arvioida suuntaa antavasti se, kuinka paljon kahvia kuluu päivittäin. Suomalaiset juovat keskimäärin 3 kuppia kahvia päivässä ja usein nämä kerrat ajoittuvat työpäivän ajalle. Lisäksi on syytä ottaa huomioon vierailevien asiakkaiden määrä sekä henkilöt, jotka eivät juo kahvia ollenkaan.

Isoissa yrityksissä on hyvä pohtia myös useamman kahviautomaatin tarvetta. Valitsemalla teidän kahvinkulutustanne vastaavan kahviautomaatin tauot sujuvat vaivattomasti ja kahvia on helposti tarjolla kaikille halukkaille.

 • Kuinka paljon työpaikallanne juodaan kahvia ja vaikuttaako vierailevien asiakkaiden määrä merkittävästi?
 • Pitäisikö kahvia olla tarjolla useammassa eri pisteessä? Miten kahvitauoista tehdään sujuvampia?
 • Jääkö valmiiksi keitettyä kahvia usein juomatta ja syntyykö hävikkiä?

 

Juomavaihtoehdot

Kahviautomaatin valinnassa on hyvä pohtia sitä, minkälaista kahvia työyhteisössä juodaan, onko henkilökunnalla tai asiakkailla toiveita kahvin suhteen, halutaanko tumma- vai vaaleapaahtoista kahvia vai mahdollisesti molempia. Miten laajaa kirjoa erilaisia erikoiskahveja automaattiin toivotaan. Kahviautomaatista riippuen tarjoamme kahdeksasta kahteentoista erilaista juomavaihtoehtoa. Kahviautomaattien kahvit valmistetaan paahtimollamme käsin paahdetuista kahvipavuista, ja automaateissa on käytössä korkeapainesuodatin, joka takaa ensiluokkaiset ja aidot erikoiskahvit.

Kannattaa myös pohtia löytyykö työyhteisöstä muitakin kuin kahvinjuojia ja sitä, mitä vaihtoehtoja heille halutaan tarjota. Unison Coffeen kaikissa kahviautomaateissa on kahvin lisäksi myös useita muita juomavaihtoehtoja kuten teetä, kaakaota ja kuumaa mehujuomaa. Näitä kysymyksiä on hyvä pohtia kahviautomaatin käyttäjien kanssa, kun valitaan kahviautomaattia työpaikalle.

 • Miten useita vaihtoehtoja kahviautomaattiin halutaan?
 • Minkälaisia muita kuumia juomia työpaikalla juodaan?
 • Kuinka suuri käyttöaste kahviautomaatilla on? Millainen juomanvalmistuskapasiteetti kahviautomaatilta vaaditaan?

 

Kahviautomaatin helppous ja huolto

Kahviautomaatti on kaikessa kätevyydessään helppo ja huoleton vaihtoehto. Asiantuntijamme auttavat suunnittelemaan ja valitsemaan juuri teille sopivimman kahviautomaatin sekä sen huoltoratkaisut. Hoidamme kaiken kahviautomaatin kuljetuksesta asennukseen ja sovimme niistä aina tarkemmin tilauksen yhteydessä. Kuitenkin tarvittavien liitäntöjen löytyminen kahviautomaatin halutusta asennuspaikasta on hyvä selvittää etukäteen: useimmat kahviautomaatit tarvitsevat vesiliitännän sekä sähköpistokkeen.

Kahviautomaatit tarjotaan huoltosopimuksilla ja niitä löytyy useita eri vaihtoehtoja. Huoltosopimuksen avulla takaamme mahdollisimman sujuvan ja onnistuneen kahvihetken päivästä toiseen. Palvelusopimuksemme kattaa kahviautomaatin ylläpidon ja perusteellisen huollon sekä raaka-aineiden toimitukset. Kokonaisvaltaiset huoltosopimukset helpottavat toimiston arkea, eikä teidän tarvitse kuluttaa tehokasta työaikaa kahviautomaatin toiminnasta huolehtimiseen. Erilaisiin huoltosopimusvaihtoehtoihin voit tutustua tarkemmin tästä. Asennuksen yhteydessä opastamme aina kahviautomaatin jokapäiväiseen käsittelyyn, jotta sen käyttäminen ja ylläpito ovat mahdollisimman vaivatonta.

 • Millaisen huoltosopimus kahviautomaatille halutaan? Otetaanko itse enemmän vastuuta vai ulkoistetaanko huolto kokonaan?
 • Kuinka usein uusia juomatoimituksia tarvitaan?

 

Vastuullista ja parempaa kahvia

Unison Coffeen kahviautomaatti on kaiken tehokkuutensa ja käyttömukavuutensa lisäksi vastuullinen valinta. Ylimääräistä kahvia ei jää pyörimään keittimen pohjalle, kun sitä valmistetaan vain kuppi kerrallaan jokaisen omien mieltymysten mukaan. Tämän avulla vähennetään huomattavasti hävikkiä ja mahdollistetaan kahvihetkien kustannustehokkuus.

Kahviautomaattien pavut ovat eettisesti tuotettuja ja tarkasti valittuja. Kaikki käyttämämme kahviviljelijät ovat mukana kestävän kehityksen sertifiointiohjelmassa, jolla taataan ammattimainen kahvipapujen tuotanto ja varmistetaan ympäristöstä sekä työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Haluamme toiminnallamme varmistaa, että kahvipapujen matka pensaasta valmiiksi kahviksi on vastuullinen ja eettinen.

Meille on tärkeää, että kahvipavut ovat vastapaahdettuja ja kierto pavusta valmiiksi kahvikupilliseksi on mahdollisimman lyhyt. Kahvimme on aina höyryävän tuoretta ja tarjoaa miellyttävän juomakokemuksen. Papumme paahdetaan käsityönä omassa paahtimossamme Joensuussa.

 • Millaisia arvoja kahvivalinnoilla halutaan viestiä?
 • Onko kahvin alkuperä, vastuullisuus ja prosessin läpinäkyvyys tärkeää?
 • Nautitaanko tuoreesta ja laadukkaasti tuotetusta kahvista?

 

Kahviautomaatin lopullinen valinta

Kahviautomaatin lopullisen valinnan yhteydessä on syytä huomioida kaikki aiemmin mainitut asiat. Kun kaikki seikat on otettu huomioon, pitäisi sopivan kahviautomaatin valinnan olla suhteellisen helppoa. Tärkeintä on pitää selkeänä mielessä se, millainen kahviautomaatti työpaikalle halutaan ja mitkä ominaisuudet palvelevat parhaiten juuri teidän tarpeitanne.

Jos sinulle herää kysymyksiä aiheeseen liittyen, meihin voi olla yhteydessä koska vain. Ratkaisemme mielellämme kahviin ja automaatteihin liittyvät mieltä askarruttavat kysymykset. Tarkoituksenamme on levittää kahvin ilosanomaa ja mahdollistaa ensiluokkaisesta kahvista nauttiminen jokaiselle. Onpa yrityksenne pieni tai suuri, meillä on tarjota kahviautomaatti jokaiseen tilanteeseen.

 • Millainen kahviautomaatti halutaan? Millainen budjetti on varattu?
 • Ymmärretäänkö kahviautomaatin tarjoama kustannustehokkuus ja hyvinvointia lisäävä näkökulma?
 • Mikä on lopullinen kahviautomaatin käyttäjien määrä? Kuinka monta kahviautomaattia tarvitaan ja millaisella kapasiteetilla?

 

Yhteenveto

Kahviautomaatteja voi olla haastava vertailla, mutta edellä mainitut asiat voivat selkeyttää toiveita työpaikan kahviautomaatin suhteen. Kahvin kulutuksen ja juojien määrän avulla on helppo lähteä kartoittamaan sitä, millainen kahviautomaatti sopii parhaiten juuri teidän työpaikallenne. Kattava valikoimamme sisältää useita erilasia kahviautomaatteja ja juomavaihtoehtoja. Suunnitellaan yhdessä teille kaikki kahviautomaatin valinnasta, huoltosopimuksesta ja juomavaihtoehdoista niin, että kahvin nauttiminen on ennennäkemättömän huoletonta ja nautinnollista!

Toivomme, että tämä ohje auttaa selventämään mitä toimistokahvilta haluatte, sillä toimintokahvin tulee olla juuri sitä, mistä te yhdessä työyhteisönä nautitte. Tämän takia on tärkeää nähdä kokonaiskuva ja keskustella kahviautomaatin hankinnasta henkilöstön kanssa yhdessä. Intohimoisina kahviammattilaisina haluamme mahdollistaa ensiluokkaisen kahvihetken työpaikallenne ja olla osana arkeanne joka päivä.

Odotamme innolla yhteisiä kahvihetkiä!

Unisonin väki

 


Tilaa kahvipostia

[[recommendation]]